2022 YILI POLİS MAAŞLARI NE KADAR? 2022 YILINDA POLİSLERE NE KADAR ZAM YAPILDI?


2022 YILI POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl enflasyon oranları açıklandıktan sonra memur maaşları da zamlı olarak açıklanmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranlarını açıkladıktan sonra polislerin alacağı zamlı maaş da belli oldu. Peki, polislere yüzde kaç oranında zam yapıldı? Polislerin zamlı maaşları ne kadar oldu? Tüm detayları ile güncel polis maaşlarına aşağı kısımdan göz atabilirsiniz.

Polis memurları 2021 yılı temmuz ayında 7.383 TL maaş alıyordu. 2022 yılında yapılan zamlarla birlikte polis memurlarının zamlı alacakları maaş 9.706 TL oldu. Baş komiser ise 2021 yılı temmuz ayında 8.488 TL maaş alırken 2022 yılında yapılan zamlarla birlikte yeni maaşı 11.162 TL oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılan zamlara ek olarak yüzde 2.5 artış yapılmasını söylemesiyle birlikte memurların maaşlarına toplamda %30.95 oranında zam yapıldı.

NASIL POLİS MEMURU OLUNUR?

Son zamanlarda polis meslek grupları revaçta olan bir alandır. Bu nedenle polis olmak isteyen kişiler, polis olmak için ne yapılmalıdır? Polis olma şartları nelerdir? Sorgusunu sürekli aratmaktadır. Polis olmak için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Polis olma şartları sağlandığı takdirde başvuru yapabilir ve polisliğe hak kazanabilirsiniz.

Polis olma şartları;

  • Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşı olmanız gerekmektedir.
  • Yaş bazında, 18 ila 26 yaş aralığında olmanız gerekmektedir.
  • Üniversite sınavlarından belirlenen asgari puanı sağlamak gerekmektedir.
  • Fiziki olarak boyunuzun erkekler için 167 cm kadınlar için ise 162 cm’dir.
  • Kilo faktörü olarak ise; Boyunuzun son iki hanesi esas alınarak 15 kg eksik ve 15 kg fazla kilo aralığını yakalamak gerekmektedir.
  • Sağlık kapsamında ise yazlık üniforma giyildiği takdirde eşkal belirleyici yara, iz ve dövme olmamalıdır. Bunlara ek olarak; ağız diş sağlığı, anatomik kemik yapısı, kronik rahatsızlıklar ve psikolojik sorunlar esas alınmaktadır. Bu kapsamlara dikkat edilip başvuru yapılmalıdır.

Genel anlamda polis olmak için yukarıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir. Belirlenen tarihler arasında başvuru yapılarak ve gerekli mülakat, ön sağlık ve genel sağlık kriterleri kapsamında geçer not alarak polis adayı olabilirsiniz.
Güncel Kamu Personel Alımı İlanları