Avukat maaşları 2022


Avukat maaşları 2022 ne kadar?

2022 YILINDA AVUKAT MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılında yapılan zamlarla birlikte avukatların maaşları da artmıştır. Avukatlar 2022 yılında zamlı olarak ne kadar maaş aldı? Zam oranları ne kadar olarak belirlendi? Bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz. Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verileri açıklandıktan sonra memurlar %27,9 oranında yapılacak zammı kabul etmediler ve ek zam istediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından müjdeli haberi verdi. Yapılan zamlara ek olarak zam yapılmasıyla birlikte memurların toplam maaşları %30,5 oranında artmış oldu. Peki, avukatlar 2021 yılında ne kadar maaş alıyordu? Yapılan zamlarla birlikte 2022 yılı maaşları ne kadar oldu?

2021 Yılı Avukat (1/4) Maaşı: 8.311 TL

2022 Yılı Avukat (1/4) Maaşı: 10.845 TL


Avukat maaşları 2022 yapılan zamlarla birlikte toplam da 2.534 TL artmıştır. 2022 yılında memurlara yapılan zamlarla birlikte avukat maaşlarında da büyük ölçüde artış yaşanmıştır. Avukat maaşları 2022 Temmuz ayına kadar bu şekilde olacaktır. 2022 yılının ikinci yarısında yapılan zamlarla birlikte memur maaşları da tekrar düzenlenecektir.

AVUKATLARIN GÖREV TANIMI NEDİR?

Avukat gerçek ve tüzel kişilerin yargı önünde haklarını savunmalı, yasal ve hukuki haklarını bilmesini sağlamalı ve yol gösterici, aydınlatıcı olmalıdır. Avukat gerektiği yerde ve zaman da hukuki görüşünü dile getirmelidir. Avukat kelimesi aslında Latince kökenlidir. Latince kökenli olan bu kelime tanık olarak mahkemeye çağırılan kimse ya da savunucu anlamına gelmektedir.

Avukatlık mesleğini yapabilmek için gerekli lisans eğitimini almış olmanız ve stajlarınızı tamamlamanız, staj bitirme belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Aynı zaman da yasalar gereği belirli koşulları da taşımanız gerekmektedir. Avukat dava kontrolü ve takibine ilişkin işlemleri sistematik bir şekilde yürütmeli ve sonuçlandırmalıdır. Gerekli görülen durumlarda hukuki görüşünü dile getirmelidir. Avukatlar hukuki süreçleri yani karar tashihi, itiraz, temyiz gibi adımları iyi takip etmeli ve bunlara ilişkin işlemleri yürütmelidir. Avukat kurumun menfaatlerini korumalı, anlaşmazlıkları önleyecek hukuki tedbirleri almalı ve sözleşme esnasında bu esasları uygulamalıdır. İyi bir avukat sistematik düşünme yeteneğine sahip olmalı ve etkileyici konulup, süreçleri sonlandırabilmelidir.

Kamuya Avukat Alımı ilanları için tıklayınız.
Güncel Kamu Personel Alımı İlanları