Hemşire maaşları 2022


Hemşire maaşları 2022 ne kadar? Lisans hemşire ne kadar maaş alır? Gibi sorularınızın cevabını bu yazımızda vereceğiz. Yeni yıl da yapılan zamlarla birlikte hemşire maaşlarında da artış yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranını açıkladıktan sonra memurların alacağı maaşlar da netlik kazanmış oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nu açıklamış olduğu verilere göre yüzde 5 olarak belirlenen zamlara bir de yüzde 20.65 enflasyon oranı eklendi. Açıklanan bu verilerle birlikte hemşireler ilk 6 aylık dönem için en az yüzde 30,5 oranında zam aldı.

Bu verilere göre lisans mezunu bir hemşirenin maaşı Temmuz 2021 yılında 6.349 TL iken yapılan zamlarlar birlikte Ocak 2022 yılında 8.351 TL oldu. 2022 yılı zamları açıklandıktan sonra emekli hemşire maaşlarında da artış yapıldı. Temmuz 2021 yılında 3.915 TL emekli maaşı alan bir hemşire 2022 Ocak ayında 5.109 TL emekli maaşı almaktadır. Hemşire maaşları 2022 yapılan zamlarla artış göstermekle birlikte lisans mezunu ve ortaöğretim mezunu hemşire maaşları arasında az da olsa fark bulunmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı açıklamalardan sonra hemşire maaşları net olarak 30,5 oranında zam almıştır.

Hemşire Kimdir? Ne İş Yapar?

Hemşire hastanın ihtiyacı olan en temel bakımı veren ve hastaların yaşam kalitesini arttırmak için hiyerarşi kurallarına uygun doktor, ebe, hasta ve hasta ailesi ile birlikte ekip ruhu ile sistemli bir şekilde çalışan meslek grubudur. Hemşireler multidisipliner sağlık ekibinin üyeleri ile uyum ve iş birliği içerisinde çalışmalı ve hastanın bakımı, tanı ve tedavisi için ekibi ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Hemşire yalnızca hasta bireylere bakım vermekle değil sağlıklı bireylerin de sağlıklarını korumaları ve yaşam kalitelerini arttırmaları için hizmet vermektedir. Hemşire hastayı her zaman fizyolojik, psikolojik ve sosyal bir bütün olarak değerlendirmeli ve yaptığı tedavileri, bakımları buna uygun bir şekilde yapmalıdır.

İyi bir hemşire yalnızca tedavi ve bakım veren değil sürekli olarak yeniliğe açık, araştıran, soran ve eğiten olmalıdır. Hemşireler hastalara her anlamda destek sağlamalı ve hastayı bir bütün olarak ele almalıdır. Kutsal bir meslek olarak kabul edilen hemşirelik sürekli olarak yeniliğe ve gelişime açık bir meslektir.

Hemşire Alımı ilanları için tıklayınız.
Güncel Kamu Personel Alımı İlanları